Rogale z białym makiem – receptura jak w rogalach “świętomarcińskich”
Od 9 do 11 listopada zapraszamy do naszej kawiarni w Kołobrzegu na wyjątkowe rogale świętego Marcina, przygotowane według tradycyjnej receptury, prosto z kołobrzeskiej pracowni. Choć oficjalnie “rogale świętomarcińskie” są wypiekiem regionalnym z Poznania, my oferujemy Wam ich wersję, która łączy tradycyjny smak z lokalnym charakterem.
Świeże i ciepłe, prosto z pracowni cukierniczej w Kołobrzegu
Nasze rogale są codziennie pieczone w pracowni w Kołobrzegu, dzięki czemu trafiają do Was świeże i jeszcze ciepłe. Pokryte słodkim lukrem i obsypane chrupiącymi orzeszkami, zachwycają nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Nadzienie z białego maku, migdałów i kandyzowanej skórki pomarańczowej to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Tradycja rogali świetego Marcina na 11 listopada
Rogale świętego Marcina to wypiek tradycyjnie związany z obchodami Dnia Świętego Marcina, przypadającego na 11 listopada. W tym dniu rogale są symbolem hojności i obfitości, a ich charakterystyczny kształt nawiązuje do podkowy – symbolu szczęścia. U nas w Kołobrzegu również celebrujemy tę tradycję, oferując Wam możliwość spróbowania tych wyjątkowych słodkości przez trzy dni.
Finał 11 listopada w Kołobrzeskiej Kawiarni ColbergCoffee
Wielki finał odbędzie się 11 listopada, kiedy to nasze rogale będą dostępne w jeszcze większej ilości. Przyjdźcie do naszej kawiarni na ul. Dubois 21A, spróbujcie tych pyszności i poczujcie smak listopadowej tradycji w Kołobrzegu. Idealnie komponują się z filiżanką naszej świeżo palonej kawy – to połączenie, którego nie można przegapić!
Zapraszamy serdecznie i do zobaczenia w kawiarni!